2019 - Activiteiten in de kerk van Vierhuizen - 2019

 
Zondag 10 februari : Lezing Karin Sitalsing over haar recente boek ` Boeroes`.
Aanvang : 15.00 uur
Entree : € 5,00 inclusief koffie en thee

In "Boeroes gaat Karin Sitalsing op zoek naar het verhaal van haar voorouders, "witte Surinamers' die bekendstaan als "Boeroes'. Op 20 juni 1845 kwamen zo'n vijftig arme Nederlandse boerengezinnen aan in Suriname. Een van hen was een voorouder van Karin. Deze bet overgrootvader woonde in de 19de eeuw enige jaren in Vierhuizen. Op bijzonder boeiende wijze vertelt Karin over deze bijzondere geschiedenis. Vruchtbare grond, ruimte, woningen, vee: alles zouden deze kolonisten krijgen. Maar toen ze aankwamen was er niets, behalve moeras, muggen en een allesverzengende hitte.
(Karin Sitalsing (1976) schrijft als freelance journalist voor onder meer Trouw, Panorama, Vrij Nederland en RTV Noord. Daarvoor werkte ze als correspondent voor de Volkskrant en was ze co-auteur van ` Maak van de noot een deugd. Ze woont en werkt in Groningen)
 
Zaterdag 16 maart : KUG
Aanvang : 20.00 uur
Entree : € 5,00

KUG staat voor Koor Uut Grunn, een mannenkoor uit Zuidhorn. Zij zingen een veelzijdig repertoire, van Groningse nummers tot hedendaagse popmuziek.
 
11 en 12 mei : Grote fietstocht door Noord Groningen
i.v.m. 50 jarig bestaan van de Stichting Oude Groninger Kerken. Het Molenweekend en de Orgeldagen vallen ook in dit weekend.
 
Zondag 2 juni : Zomerconcert van Zijl Consort
Aanvang : 15.00 uur
Entree : € 5,00

Het van Zijl Consort ( fluit, viool, cello, klavecimbel) in een afwisselend concert zal laten horen hoe Johann Sebastian Bach de toon zette voor zijn zoons, maar hoe die zoons toch ook hun eigen weg gingen en een individuele stijl ontwikkelden. In het concert zal muziek van de Bach familie worden afgewisseld met nieuwere werken van Claude Debussy en van de Nederlandse componist Ton Bruynel.
 
juli/augustus : Expo + workshop kinderen
Zie tzt website kerk Vierhuizen (www.kerkvierhuizen.nl).
 
Augustus : Kerkdienst PKN Ulrum
Aanvang : 9.30 uur
Voorganger is dominee Perdok.
 
Zondag 20 oktober : St. Hubertusdienst
Aanvang : 15.30 uur
Met medewerking van het Noord Nederlands Jagerskoor `Prins Hendrik`. Het koor is opgericht in 1991. Het repertoire bestaat uit romantische Nederlands- en Duitstalige volksliederen over de natuur en de jacht, soms met een ondeugend tintje. Het geheel staat onder leiding van Feike van Tuinen. Verder met medewerking van de Hoornblazers. Er is een collecte voor de onkosten.
 
Dnsdag 24 december : Kerst-zangdienst
Aanvang : 19.30 uur
Met medewerking van de kinderen uit Vierhuizen en de Vierhuister Wichter onder leiding van Jan Lameris.