De Ommelander 5 juli 2007 ...naar overzicht...

Restauratie kerk Vierhuizen van start

VIERHUIZEN - Door de leeuw van de kerktoren te halen, heeft televisiepresentator Frits Sissing vrijdagavond het officiële startschot voor de restauratie van de kerk in. Vierhuizen gegeven.
De werkzaamheden zijn voor die tijd overigens al van start gegaan omdat de klus nog dit jaar geklaard moet zijn. Aan het eind van het jaar wil men namelijk tijdens de finale-avond van de volgende BankGiro Loterij Restauratie laten zien wat er met.het geld is gebeurd. Zoals bekend is de kerk van Vierhuizen in december winnaar van dit programma geworden. De prijs was een complete restauratie van het godshuis ter waarde van een miljoen euro.
Sissing heeft vrijdag niet alleen de leeuw van de torenspits gehaald, ook heeft hij een speciale postzegel met daarop de kerk van Vierhuizen gepresenteerd. Donateurs van de Stichting Oude Groninger Kerken die een nieuwe donateur werven, ontvangen dit velletje zegels gratis en dat geldt ook voor de nieuwe donateur. De kerk staat van alle kanten in de steigers. In de kerk zelf zijn de muren van het pleisterwerk ontdaan en wordt vervolgens het metselwerk aangepakt. Op 21 december moet alles klaar zijn en wordt de kerk weer in gebruik genomen