ZEE VAN TIJD - 8 MEI TOT EN MET 30 JULI 2022

EXPOSITIE TJITSKE DIJKSTRA

Toen Tjitske Dijkstra (1962) in mei 2015 in een kringloopwinkel een paar borduurschilderijen naast elkaar zag hangen, was zij gelijk verkocht. Ze voelde met hoeveel liefde en aandacht deze borduurwerken waren gemaakt en werd gepakt door de intense kleuren die in menig schilderij terugkomen.

Ze vindt het niet terecht dat de borduurwerken afgedaan worden als ouwerwets en achterhaald en dan afgedankt naar de kringloop worden gebracht.

Sindsdien verzamelt ze tweedehands borduurwerken met het voornemen ze nieuw leven in te blazen en de borduurwerken van hun stoffig imago af te helpen. Ze bekleedt er stoelen en banken mee, maar maakt er ook onder andere jassen, jurken en tassen van. Op die manier geeft ze het respect terug aan de mensen die deze borduurwerken hebben gemaakt.

Tjitske Dijkstra componeert nieuwe beelden met veelal dezelfde borduurwerken, die vaak verschillend zijn in maat materiaal en uitvoering.

In september 2021 is zij gestart met de Kunstacademie Friesland. Zij probeert de geleerde technieken in praktijk te brengen en te combineren. Dit maakt dat zij creatiever en vrijer wordt in haar werk. Haar ideeën zijn talloos

Na haar succesvolle tentoonstelling in Borg Verhildersum vorig jaar, laat Tjitske dit jaar werk zien in de kerk van Vierhuizen, waarbij ze gebruik o.a. borduurwerken met een bijbels thema.

 

NL Doet op 12 maart 2022

 

Expositie van 1 juli t/m 31 augustus 2021

Ibo Heeres en Marion de Munnik hebben in het voorjaar in de Smederij geëxposeerd. Maar door de lock-down is deze expositie maar twee weken open geweest. Zeer spijtig dat zo weinig mensen het werk van beide kunstenaars konden zien.
Door het aanbod om een expositie te organiseren in de Kerk van Vierhuizen is het werk toch nog te zien. Ibo met zijn bijzondere realistische houtsnijwerk van groente en de berenklauw moet iedereen zien, evenals het werk van Marion met experimentele decoratie technieken op keramiek.
Maar een presentatie van de galerie op een andere locatie kan niet zonder textiel. Henny Zikken exposeert met diverse textiel- en papierinstallaties. Verfijnd, fragiel werk dat door de herhaling de ruimte een geheel andere aanblik geeft en daarmee ook de ruimte anders beleeft.
Het werk van Henny, Ibo en Marion is te zien in de kerk.
Jos Boerjan(coördinator van de Smederij) raakte geïnspireerd door de wierde waarop de kerk van Vierhuizen is gebouwd.
Hij bouwt op deze wierde een keramische installatie.
Een installatie met zo’n 150 ‘kneedsels’ van diverse soorten klei.

NL Doet op 29 mei 2021

Expositie 2 maanden, 4 huizen, 1 kerk, 10 vrouwen, 1 man
Opening op 29 juni om 16 uur

Expositie “Stille wateren diepe gronden” - 2018

Een overzicht van het werk van Evelien Aalberts
schilderijen acryl op doek en papier.

27 juli t/m 2 september 2018 in de kerk van Vierhuizen

Afgelopen vrijdag 31 juli om 20.30 heeft burgemeester Koos Wiersma van gemeente De Marne een fietsbeeld onthuld bij de kerk van Vierhuizen.

Door het laatste symbool op het fietsbeeld te plaatsen, was het fietsenbeeld compleet.
Het fietsbeeld is niet zo maar een simpel fietsenrek, maar een stalen constructie van een cilinder met een zitting en twee bogen om fietsen te plaatsen.
In het midden steken vijf sprieten omhoog met daaraan gemonteerd vijf symbolen: een fiets, een kerk, een zon, een maan en als laatste een masker door de burgemeester geplaatst. Hierbij werd onder luid applaus het fietsenbeeld een feit.
Het fietsbeeld is ontworpen en gemaakt, door de plaatselijke kunstenaar Cees Sillen.
De commissie kerk Vierhuizen vond het zinvol dat er een fietsenrek bij de kerk kwam, de kerk trekt nog steeds veel bezoekers, die hun fietsen vaak tegen de heg plaatsen.
In 2007 kreeg de kerk landelijke bekendheid door het programma Bank Giro Loterij Restauratie. Dit prachtige fietsbeeld maakt het plaatje compleet!
De kerk is altijd open! Iedereen is welkom.

Op de grens tussen werelden (Han Dijk 1953)
Han Dijk voormalige dominee te Vierhuizen, heeft in de loop der jaren vele aantekeningen gemaakt over zijn leven en wat hij heeft meegemaakt. Dit is nu in boekvorm uitgebracht!
De schrijver bekijkt de wereld vanuit de kwetsbare kant van de samenleving zonder dat dat vermoeiend overkomt.
Op de grens tussen werelden (Han Dijk 1953)
Het boek verschijnt begin augustus bij Art Nik Uitgaven.
Het is nu al te bestellen bij Han Dijk. Graven 11, 7411 PG Deventer.
Het boek kost € 14,95 excl. verzendkosten.

NL DOET 21 maart 2015

 
Burgemeester Koos Wiersma gaf met een startschot aan dat de activiteiten voor NL DOET in Vierhuizen konden beginnen.
Deze activiteiten vonden plaats rond en in de Kerk en het dorpshuis.
Er is deze dag weer veel werk verzet door een grote groep vrijwilligers.
Rondom de kerk en het dorpshuis zijn de paden voorzien van een nieuwe schelpen laag.
De ramen zijn gewassen, er is gewit, de speeltoestellen in de speeltuin hebben een opfris beurt gehad, en het monument bij de kerk is weer spik & span.

Dank aan alle vrijwilligers.
 
 
 
 

de paashaas en eieren zoeken

 
 
 
 

activiteiten rond NL Doet op zaterdag 22 maart 2014

 
In Vierhuizen is er in het kader van NL- Doet, de grote vrijwilligersactie van ons land,  stevig werk verricht rondom en in de kerk.
Plm 14 vrijwilligers hebben de handen uit de mouwen gestoken.
Rondom de kerk zijn de paden voorzien van een nieuwe schelpenlaag, het monument is schoon gemaakt,  en in de kerk is er gesopt, gepoetst, en gedweild.
Het resultaat mag er dan ook zijn.
Dank aan alle vrijwilligers.